Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Gratis verzending
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Binnen 14 dagen te retourneren
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Herbruikbare mondkapjes
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Veilig afrekenen

Wanneer je een mondkapje hebt besteld is het goed om de richtlijnen voor het gebruik in acht te nemen om de functie van het mondmasker optimaal te gebruiken. Er zijn veel vragen over hoe een mondmasker te gebruiken. Hoe doe ik een mondmasker op en af om de kans op besmetting te minimaliseren. We hebben hier enkele richtlijnen en instructievideo’s geplaatst die u kunt hanteren bij het gebruiken van katoenen (herbruikbare) mondkapjes.

 

Hoe zet ik een mondmasker op?

Voordat je het mondmasker uit de verpakking haalt raden we aan om eerst je handen goed te wassen met zeep. Daarbij is het uw keus om eventueel latex handschoenen te gebruiken voor het vervolg. Raak alleen de buitenzijde van het monkapje aan en niet de binnenkant. Breng het cup vormige masker aan over uw mond en neus. Vervolgens trekt u ieder elastiek (links en rechts) over uw oor en stel deze af naar uw gewenste maat met het verschuifbare clipje. Druk met uw vingers de bovenzijde van het mondkapje aan zodat deze goed rondom uw neus afsluit en ook bij uw kin. U kunt het masker testen door enkele keren hard adem te halen om te voelen of het masker goed afsluit. Het kan zijn dat u het mondmasker nog wat moet bijstellen met het elastiek bij uw oren of dat u de stof nog wat moet aandrukken rondom uw neus. Raak tijdens het dragen het mondkapje zo min mogelijk aan. Hieronder nogmaals de zojuist genoemde stappen samengevat.

Stappenplan mondkapje opzetten

1. Handen wassen (met zeep)
2. Haal het mondkapje uit de verpakking
3. Breng het mondkapje aan over uw mond en neus
4. Breng de elastieken over uw oren en stel af met het clipje voor de gewenste maat
5. Druk het kapje goed aan rondom uw neus en bij uw kin
6. Test of het mondkapje goed afsluit of dat deze nog wat moet worden bijgesteld
7. Raak het mondkapje zo min mogelijk aan tijdens het dragen.

Zie onderstaande instructievideo waarin deze stappen worden uitgebeeld.

 

Hoe doe ik een mondmasker af?

Voor het afdoen van het mondmasker is het belangrijk om het monkapje niet aan te raden. Gebruik hiervoor de elastieken. Het mondkapje kan namelijk besmet zijn. Wanneer je het mondkapje hebt afgedaan bewaar je deze op een plek waarbij je het masker niet meer aan de buitenzijde hoeft aan te raken. Leg het mondkapje met de buitenzijde naar beneden weg. Gebruik voor het wegleggen van een mondmasker bijvoorbeeld een afwasbaar plastic bakje die u alleen hiervoor gebruikt.

Stappenplan mondkapje afdoen

1. Raak het mondkapje niet aan
2. Pak de elastieken om uw oren om het mondmasker te verwijderen van uw gezicht
3. Leg het mondkapje op een plek (of plastic bakje) met de buitenzijde naar onderen gericht.

 

Instructievideo voor het op en afdoen van een mondmasker

 

Hoe was ik een mondmasker?

Waarom moet u het mondmasker wassen? Omdat deze tijdens het dragen in publieke ruimten besmet kan worden. Vandaar dat u de regels voor het aanbrengen van een mondkapje en het afdoen van een mondmasker goed dient op te volgen. Wij raden aan om het mondkapje dagelijks te wassen wanneer u deze de gehele dag draagt. Wanneer u het mondkapje alleen voor een snelle boodschap draagt hoeft dit niet iedere dag, maar hou er dan wel rekening mee dat u het mondkapje alleen bij de elastieken aanraakt en/of met latex handschoenen. Wilt u het mondkapje reinigen? Gebruik dan de volgende wasvoorschriften:

1. Was uw handen
2. Verwijder de filter of gooi weg bij langer gebruik dan 60 uur.
3. Was het mondkapje in de wasmachine op maximaal 60 graden een half uur.
4. Laat het mondkapje drogen en plaats (eventueel) weer het filter terug of plaats een nieuw filter.

 

Hoe vaak kan ik het mondmasker gebruiken?

U kunt het mondmasker zo vaak gebruiken als u wilt. Het mondkapje is zoals eerder vermeldt herbruikbaar en van sterk katoen gefabriceerd. Deze goedkope mondkapjes zijn van uitstekende kwaliteit om vaak machinaal te wassen. Hou bij het vaak wassen van een mondkapje er  wel rekening mee dat de kwaliteit iets minder wordt zoals ook met kleding het geval is. Het meegeleverde 2.5 PM filter kunt u maximaal 50 – 60 uur gebruiken en dient u daarna weg te gooien. U kunt het mondkapje met of zonder filter gebruiken; die keus is geheel aan u zelf. Wij raden natuurlijk gebruik mét filter aan om u zo optimaal mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.

U vindt alle hippe katoenen mondkapjes in de shop.

Back to Top