Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Gratis verzending
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Binnen 14 dagen te retourneren
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Herbruikbare mondkapjes
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Veilig afrekenen

Het is belangrijk om u bewust te zijn van de gevaren van het coronavirus. Iedereen dient in deze tijd zijn of haar steentje bij te dragen om door deze moeilijke tijd heen te komen. De gezondheidsvoorschriften veranderen in deze tijd razendsnel, houdt daarom alle (nieuwe) bevindingen goed bij via het RIVM en de Rijksoverheid. Helpt een mondkapje wel of niet? Ook op onze pagina vindt u enkele hygiëne tips en vuistregels tijdens deze coronacrisis.

 

Hoe beschermt u uzelf het beste met een mondkapje

1. Raak het mondkapje niet aan, alleen bij de elastieken tijdens het op en afdoen. Lees een uitgebreide handleiding hiervan op de pagina ‘het gebruik van een mondmasker (tips)‘.
2. Met een mondkapje bent u niet onschendbaar voor het virus, wees u daarvan bewust. Wrijf niet in uw ogen. Was uw handen nog steeds regelmatig minimaal 20 seconden.
3. Draag (eventueel) als extra preventiemiddel een veiligheidsbril.
4. Blijft thuis als u ziek bent.

Wanneer dient u het mondmasker te wisselen? U hoeft met een katoenen herbruikbare mondmasker in principe geen nieuw masker aan te schaffen. U dient deze goed en regelmatig te wassen. Wanneer u een filter gebruikt in het mondmasker dient u deze wel na circa. 50 tot 60 uur dragen te wisselen voor een nieuw exemplaar.

 

Wel of geen mondkapje?

Mondkapjes en mondmaskers zijn alleen verplicht per 1 juni in het openbaar vervoer. Daarbuiten heeft u niet de verplichting om mondbescherming te dragen. Daarbij wordt het wel aangeraden mits u het mondmasker op de juiste manier gebruikt. U bent niet per definitie zelf beter beschermd met een mondkapje. Dit geldt wel voor de mensen om u heen. Wat is een goed mondmasker? De katoenen niet medische mondkapjes worden aangeraden door de Rijksoverheid.

 

Regelmatig handen wassen

Zoals eerder vermeldt bent u niet onschendbaar voor het virus wanneer u een mondkapje draagt. Blijft u alstublieft alle maatregelen goed opvolgen. Hierbij geldt nog steeds: regelmatig uw handen wassen. Hieronder een instructiefilmpje hoe u uw handen het beste kunt wassen.

Back to Top