Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Gratis verzending
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Binnen 14 dagen te retourneren
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Herbruikbare mondkapjes
Vinkje Beelden - Download gratis afbeeldingen - Pixabay   Veilig afrekenen

Er zijn veel vragen over wat nou de exacte regels zijn voor het dragen van mondkapjes. Daarbij komen vragen aan bod als: moet ik een mondkapje dragen bij de kapper? Welk mondkapje moet ik op bij de tandarts? De maatregelen zijn continu aan veranderingen onderhevig aangezien maatregelen worden versoepeld of aangescherpt. We hebben de belangrijkste regels voor mondkapjes hieronder toegelicht.

 

Is een mondmasker verplicht in het openbaar vervoer?

Ja. Wanneer is een mondmasker dan verplicht in het OV? Per 1 juni 2020. Reist u dus veel met de trein, bus of metro, dan dient u geschikte mondbescherming te dragen. Hierbij zijn de regels dat een niet medisch mondkapje (zonder filter) volstaat. Hierbij worden katoenen mondkapjes aanbevolen door de Rijksoverheid. Een sjaal of zakdoek is niet toegestaan en wordt niet gezien als volwaardige mondbescherming.

 

Is een mondmasker verplicht bij de kapper?

Nee, dit is niet verplicht. Wanneer u dit fijn vind mag u natuurlijk wel een mondkapje op doen bij de kapper, u dient deze zelf mee te nemen. Het staat mensen met een contactberoep, zoals kappers, vrij om een niet-medisch mondkapje te gebruiken. Waar kan een kapper een hip mondmasker kopen? Tip: lijk eens rond in onze mondmasker online shop.

 

Is een mondkapje verplicht bij de tandarts?

Nee, ook niet. Hiervoor gelden dezelfde regels zoals hierboven beschreven bij kappers. Tandartsen vallen ook onder de noemer: contactberoep. Hiervoor geldt ook dat zij niet-medische mondbescherming mogen dragen. Ditzelfde gaat ook op voor fysiotherapeuten. Zoekt een tandarts een leuk gekleurd mondmasker? Ook zij kunnen voor niet-medische mondkapjes terecht in onze shop.

De gehele adviezen en regelgeving met betrekking tot mondkapjes vind u op de website van de Rijksoverheid.

Back to Top